tiistai 19. maaliskuuta 2013

Jaetun muistikirjan luominen

Evernotessa on mahdollista julkaista muistikirjoja ja kutsua muita käyttäjiä katsomaan jaettuja muistikirjoja. Maksullisen tilin kautta voi jakaa myös muokkausoikeuksia jaettuihin muistikirjoihin. Muistikirjan voi jakaa vain ryhmän kesken eli tällöin muistikirjaan ei luoda julkista linkkiä.
Jaetussa muistikirjassa työskentely ei ole yhtä sujuvaa kuin esimerkiksi Google-dokumenteissa jaetun kansion ja jaettujen dokumenttien käyttäminen. Muistiinpanojen synkronointi käyttöliittymästä verkkoon ja muille käyttäjille on välillä hieman hidasta. Etuja syntyy Evernoten muiden ominaisuuksien kautta.

Evernote-blogissa on selostettu 7.12.12, kuinka muistikirja jaetaan. Jakamisen voi tehdä lähes kaikilla sovelluksilla.

Opintokerhossa kokeilemme jaettua muistikirjaa, jossa katsotaan videoita ja tehdään niistä muistiinpanoja. Jos liityt verkon kautta jaettuun muistikirjaan, et pääse editoimaan sitä. Editointioikeuksia varten tarvitset sähköpostitse kutsun (saat sen Annelta: Gmail: rongas.anne). Onhan tuo ihan hyvä juttu, muutoin kuka tahansa voisi tulla muokkaamaan julkista muistikirjaa ja valvonta on hankalampaa kuin esimerkiksi wikissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti