tiistai 19. maaliskuuta 2013

Journal sopii pohdiskelijalle

Aivot raksuttavat muuta puuhatessa. Pieni oivalluslamppu syttyy, ajatus kirkas vilahtaa mieleen. Sen saa pyydystettyä siinä hetkessä, kohta se on ohi ja uusien ajatusten virta peittää lyhyet uusien välähdysten alle.

Erityisesti näitä pieniä pompahtelee, kun luen kirjaa. Juttelen kirjalle, kirja minulle ja luettu poreilee mieleen rutiinipuuhien keskellä. Tähän kohtaan itselleni luontuu mainiosti Evernote Journal. Kännykkään asennettu sovellus, johon voin laitella tekstiviestin tapaan talteen nopeasti pyrähtävät mielen liikkeet. Journalin käyttöliittymästä kuva ja vähän ensimmäistä tuntumaa edellisessä bloggauksessessa.

Journalin idea on siinä, että se kerää päivittäin talteen pienet mietteet. Mukaan voi liittää sijaintitiedon, mistä kuvittelen olevan itselleni hyötyä. Usein liitän ajatuksiin, kuunteluun erityisesti, paikan. Mobiilikäyttöliittymässä ei saa lisättyä tagejä, mutta sen voi tehdä myöhemmin.
Jännä ominaisuus on to-do-listan tekeminen. Se sujuu tosi kätevästi. Muistiinpanorivin eteen (tai loppuun) voi lisätä väkäsruudun. Kun riviä lukee Evernotella, ruutu näkyy tyhjänä ja sen voi merkata, kun homma hoidettu. Tämä simppeli pikkutoiminto oli eräs niistä, joita hain ennen joulua virtuaalisiivotessani.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti