sunnuntai 18. elokuuta 2013

Evernote-muistiinpano mobiiliselaimelta osa II

Tarmo Toikkanen kommentoi aiempaa bloggaustani mobiilisisältöjen humpsauttamisesta Evernoteen selaimelta. Androidilla ei tarvita mitään lisäpalikkaa, vaan homma hoituu ihan optiona. iOS:n kanssa on kankeampaa.

Eli tältä näyttää jakaminen iPhonen Safarilta (ei näy Evernotea):


Tilanne iPadin Safarilla on samanlainen, joten katsotaan iPadilla Chromella, miltä jakaminen näyttää (missä luuraa Evernote?):


Chrome on siinä mielessä hyvä muistaa, että sillä pääsee jakamaan suoraan Google+:aan ja Gmailiin. Mutta ei siis Evernotea. Kävin kaikki löytämäni asetusjutut läpi, niin Evernotessa kuin käyttöjärjestelmän puolella. Ei mitään linkitystä selaimen ja Evernoten välillä eli iLaitteilla tällä hetkellä Lightly-sovellus on apu tähän probleemaan.

Vaan Android-veijari yhdistää ihan noin vain selaimen ja Evernoten. Kas tältä näyttää jakaminen Anterolla:


Jos haluat tekstiä mukaan muistiinpanoon, valitse ensin teksti. Pelkkä jakaminen lisää muistiinpanoon linkin kyseiselle sivulle. Voit kirjoittaa omia juttujasi ja mikä mainiota, voit hyvin helposti äänittää ajatuksesi mukaan muistiinpanoon ja voit vielä napata valokuvan mukaan. Koeviestini Android-laittesta synkronoitui hetkessä Evernoteen ja näytti selainversiolla tältä:


Jälkikirjoitus: Jännittävänä yksityiskohtana paljastui, että Android-laitteella tehdyn muistiinpanon audiota ei voinut kuunnella iOS-laitteella, vaikka se muut audiomuistiinpanot toistikin mutkitta. Muistiinpano muuten avautui kyllä ongelmitta. Havaitsimme keväällä 2013 Opi Evernote -opintokerhossa monenlaisia eri käyttöjärjestelmien välisiä kupruja ja synkronointien ongelmia. Evernote näyttäisi nyt toimivan entistä sulavammin, mutta vielä on säätöä joissain kohdin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti