tiistai 19. maaliskuuta 2013

Joulusiivotessa heräsin Evernoteen

Ennen joulua töissä oli pari erityisen tiivistä viikkoa. Sähköpostiin tuiskutti kujan umpeen. Aurasin nietosta ja mietin, miten saisi muutenkin sujuvuutta sähköpostin ja työ/opiskeluasioitten tehtäväjonoihin.

Huokaisin asiaa Facebookissa ja vastaus tuli alta aikayksikön: Evernote http://evernote.com/intl/fi/
Olen Evernotea jo jonkin aikaa käyttänyt sekä tietokoneella, selaimella että mobiililaitteilla. Toden totta: Evernote on loistava ja aina paranee.

Tietokonesynkkaus varmistaa sen, että minulla on siitä aina ajantasainen varmuuskopio ja varmuuskopiosta varmuuskopio. Synkkaus myös takaa, että käytinpä mitä tahansa liittymää, aina samat muistikirjat. Joskus toki viiveellä (voin kirjoittaa offline, synkkaus tapahtuu heti, kun siirryn online kyseisellä laitteella).

Evernoten erot Google Driven jaettuihin kansioihin ja tiedostoihin? Suunilleen kaiken saman voi tehdä Googlen dokumenteilla, mutta Evernoten tunnelma on toinen. Pieniä merkittäviä eroja tagit, äänimuistiinpanot, superhelpot valokuvamuistiinpanot ja valokuvien sisältöihin ulottuva haku ja yksinkertaisesti se, ettei kaikkia munia samaan koriin. Erilainen.

Facebook-kommentoinnissa kehittyi aika pikaiseen ajatus opintokerhosta. Evernotea ei oteta kaikkine mahdollisuuksineen ihan noin vain haltuun. Peruskäyttö on tosi helppoa, mutta voisi tehdä paljon enemmän. Ja sellaista taas olisi hauskinta opetella ja selvittää sakilla.

Olen itse jo ottanut selvitykseen Moleskinen (laadukkaita paperisia muistikirjoja) ja Evernoten liiton sekä iPhonen Evernote Journalin. Näistä lisää tuota pikaa.

Nyt on joulu, pidän tietokoneet kiinni. Velttoilu alkoi riittää, joten pujahdin tänne Evernoten oppimismaailmaan kännykällä. Päätin perustaa blogin opintokerholle. Sovellukseksi valikoitui Posterous Spaces, koska sekä Blogger että Wordpress kaatuivat. Opettelin käyttämään Evernote Journalia. Siitä kuva mukaan. Ja tähtäimessä sujuvampi tiedonkäsittely vuonna 2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti